fredag 14. oktober 2016


JULAFTEN I NORGE

-Julaften er den 24. desember, dagen etter lille julaften og før første juledag. I de fleste kristne samfunn er dagen en offentlig fridag, men den er egentlig ikke med til selve julehøytiden, som først starter første juledag. Fra gammelt av var julaften dagen da det ble vasket, ryddet, pyntet og ordnet til selve høytiden. At julen ringes inn kl. 17:00 pÃ¥ julaften har sammenheng med at folk startet helgen pÃ¥ denne tiden av dagen. I mange land er julaften fortsatt dagen da det pyntes til jul, men i Norge har det lenge vært tradisjon for Ã¥ pynte til selve julehøytiden pÃ¥ lille julaften.  

Bilderesultat for julaften i norgeBilderesultat for julaften


Norske mattradisjoner på julaften

    De eldste tradisjonene pÃ¥ julaften handler verken om pakker, julenissen eller juletreet. Julaften er i dag den kvelden som er mest tradisjonsrik nÃ¥r det gjelder mat og drikke i Norge, selv om rettene kan variere utover landet. Blant de mest tradisjonsrike rettene finner man svineribbe og medisterpølse, pinnekjøtt, kalkun (en nyere tradisjon), lutefisk og kokt torsk. Norske tradisjoner pÃ¥ julaften er at familien blir sammen og feirer, spiser og gir gaver til hverandre.

   Bilderesultat for julematBilderesultat for julemat pinnekjøtt

  Bilderesultat for julaften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar