onsdag 12. oktober 2016

Nowruz

Nowruz( navaka raocah )kommer fra Avesta språk. Nowruz betyr ny dagen og er navnet på første dagen i nytt år. Nowroz er felles kultur melom Afghanistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Iran, Pakistan, Turkmenistan, Tyrkia, Irak, syria, Russ land, Kirgisistan, Kazakhstan, Egypt lande.


Bilder
Nå Nowruz er Kulturelle arven verden i UNESCO .
Nowruz markerer den første dagen av våren og begynnelsen av året i den persiske kalenderen.
I Afghanistan fra Fem tusen år siden til nå Folk feirer Nowruz , da naven Afghanisatn var Stor Ariana .
Afghnske om Nowroz natten og Nowruz dagen har Spesiell kultur .
Tradisjonell mat i nyttårsaften i Afghanistan er Hvit ris , Spinat , lammekjøtt også legger folket røde Epler, Hvete plenen, Tørket frukt, Speil , lys , Blomster, Henna, og Spesiell gamel dikt og ei historie bok på bordet .
Bilder
Etter måt tidet kvinner og barn maler hendene med Henna og Menn leser gammel dikt og historie bok for hele familien .I kl 00:00 mange mennesker går ut for gjøre og å se fyrverkeri .
I nyttårsdagen er det tradisjon at folket har på seg nye og nasjonale klær og går ut på åsene og slettene og så går folk på besøk til Familie og venner , På den dagen har Afghanske menn også har program for nasjonale sport ( Buz kashi ) .
Bilder
På I nyttårsdagen spiser Afganske tradisjonell mat griller fisk med spesiell pastry (Jelabi) og Syv typer spesielle frukt som var laget to dager før .
Bilder
Til nyttårs middagen lager kvinner og jenter mat som er spesiell for den dagen (semenak) og synger spesiell sang for semenak til midnatt.
Bilder
Silk avsluttes Nowroz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar