onsdag 12. oktober 2016


Nowruz

( navaka raocah )kommer fra Avesta språk. Nowruz betyr ny dagen og er navnet på første dagen i nytt år. Nowroz er felles kultur melom Afghanistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Iran, Pakistan, Turkmenistan, Tyrkia, Irak, syria, Russ land, Kirgisistan, Kazakhstan, Egypt lande.
Bilder





Nå Nowruz er Kulturelle arven verden i UNESCO . 
Nowruz markerer den første dagen av våren og begynnelsen av året i den persiske kalenderen.
I Afghanistan fra Fem tusen år siden til nå Folk feirer Nowruz , da naven Afghanisatn var Stor Ariana .
Afghnske om Nowroz natten og Nowruz dagen har Spesiell kultur .
Tradisjonell mat i nyttårsaften i Afghanistan er Hvit ris , Spinat , lammekjøtt også legger folket røde Epler, Hvete plenen, Tørket frukt, Speil , lys , Blomster, Henna, og Spesiell gamel dikt og ei historie bok på bordet .
I nyttårsdagen er det tradisjon at folket har på seg nye og nasjonale klær og går ut på åsene og slettene og så går folk på besøk til Familie og venner , På den dagen har Afghanske menn også har program for nasjonale sport ( Buz kashi ) .
Til nyttårs middagen lager kvinner og jenter mat som er spesiell for den dagen (semenak) og synger spesiell sang for semenak til midnatt.

Bilder
Etter måt tidet kvinner og barn maler hendene med Henna og Menn leser gammel dikt og historie bok for hele familien .I kl 00:00 mange mennesker går ut for gjøre og å se fyrverkeri .
Bilder
På I nyttårsdagen spiser Afganske tradisjonell mat griller fisk med spesiell pastry (Jelabi) og Syv typer spesielle frukt som var laget to dager før .
Bilder 
Bilder
Silk avsluttes Nowroz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar